• H2O vordert

  De gangen van de H2O vorderen al behoorlijk. De onverwoestbaar sterke gangen. Doorlopende bekleding van ijzer,  de huid van de H2O, aan weerszijden van voor…

  Read more
 • HISWA Succes

  DE HISWA was ondanks de vele regen of juist dankzij de regen een aaneenschakeling van nieuwe ontmoetingen en toekomstige samenwerkingen op o.a het gebied van…

  Read more
 • DE BOUW VAN DE H2O IS BEGONNEN

  De bouw van de H2O is begonnen! Mijn team is enorm geïnspireerd door het bouwen van het casco. Het temmen van het staal is een…

  Read more

Over ons

Dick Gilles Jachtbouw

dick_
"Al meer dan 25 jaar heb ik een jachtbouwbedrijf waar vakbekwaamheid en moderne duurzame technieken hand in hand gaan."

Het is voor mij een uitdaging om ontwerpen te maken die aansluiten bij deze tijd en de specifieke wensen van mijn klanten,die ik verwezenlijk met een zorgvuldig opgebouwd team waar ik al jaren mee samenwerk.
Mijn passie voor boten begon op zeer jonge leeftijd,en is tot op de dag van vandaag onveranderd gebleven.
Het opknappen van een simpele roeiboot verlegde zich al gauw naar het bouwen en bedenken van nieuwe technieken, zoals het verwerken van inlands eiken en branden en buigen van hout.
Dit had op mij een magische aantrekkingskracht.
Van het zeilen op kleine bootjes, tot grotere zeiljachten, tot het werken aan boord van superjachten en vooral het mooi onderhouden van deze schepen in zonovergoten gebieden.
Terug in Nederland  heb ik mijn eigen bedrijf opgezet.
De werkzaamheden bestonden o. a uit het onderhoud en verbouwen van zeiljachten,  ontwerpen,  en marketen van mijn eerste polyester sloep, de Gilles Spiegelsloep.
Deze ontwikkeling zette zich door in het het construeren van de 'Enkhuizer 500', en de 'Sesa Elektrische Sloepenvloot'.
Deze elektrisch aangedreven sloepjes zijn te huur in Amsterdam .
Tot op de dag van vandaag genieten toeristen van deze vloot om de grachten van Amsterdam te bezichtigen.
Techniek is in mijn bedrijf een heel belangrijk onderdeel .
Het is voor mij en mijn team een uitdaging om toepassingen uit te vinden,en te vernieuwen zodat deze innovatief kunnen worden toegepast.
We verlegde onze bakens naar mooiere schepen, schepen die gezien mogen worden als de Victoriasloepen , de Brandaris limited en de Brandaris White Pearl . Op het hoogtepunt van de economie bouwde we het uiterst complexe schip ,de Ribbon 45 SC,  zeer fraai vormgegeven, het summum van een klein superjacht.
Maar ook alles verslindend.
De crisis hebben we overleefd.
Tijd nu, voor bezinning, tijd voor een gebruiksschip, een woonschip, een reisschip, een betaalbaar schip waarin al mijn ervaringen samenkomen en innovatieve technieken worden gecombineerd met klassieke en bekende materialen tot een prachtig en ecologisch jacht de, De H2O.

meer over de H2O

testimonials

Onze visie

De schepen en producten van Gilles Botenbouw vallen op. En daar zijn we best trots op. De ontwerpen hebben een mooie luxe vormgeving en de hoge kwaliteit is standaard. Ons laksysteem garanderen we twee jaar tegen dof worden door weersinvloeden! En natuurlijk zijn we CE gecertificeerd. Maar we zijn vooral trots op de vele mogelijkheden die we u bieden, tegen gunstige voorwaarden met alle inzet van onze ruime ervaring. meer