• H2O vordert

  De gangen van de H2O vorderen al behoorlijk. De onverwoestbaar sterke gangen. Doorlopende bekleding van ijzer,  de huid van de H2O, aan weerszijden van voor…

  Read more
 • HISWA Succes

  DE HISWA was ondanks de vele regen of juist dankzij de regen een aaneenschakeling van nieuwe ontmoetingen en toekomstige samenwerkingen op o.a het gebied van…

  Read more
 • DE BOUW VAN DE H2O IS BEGONNEN

  De bouw van de H2O is begonnen! Mijn team is enorm geïnspireerd door het bouwen van het casco. Het temmen van het staal is een…

  Read more

De H2O Innovaties

De Innovaties op het zeiljacht  H2O

Bij het ontwerpen van de H2O word ervoor gekozen om een zo laag mogelijk energieverbruik te combineren met een zo hoog mogelijk comfort.
Dit word bereikt door bestaande en bewezen materialen en technieken te gebruiken.
De combinatie van verschillende isolatie, energietechnieken, besparingen en warmtebronnen, maar ook door fusion van systemen die in andere bouwdisciplines worden gebruikt, hiermee word dit schip opgebouwd.

h2o-2

Een paar voorbeelden.

Warmtepomp

De warmtepomp kan op een zeer efficiënte wijze warmte uit water halen. Zelfs water van 5 graden kan voldoende warmte afgeven om het schip mee te verwarmen of voor warm water te zorgen. De techniek werkt als een koelkast, hierin wordt de warmte uit de kast gehaald en weggeventileerde, maar dan precies omgekeerd. De warmte wordt aan de vloer afgegeven en de koude wordt overboord gepompt. Deze techniek is bijzonder efficiënt. De machine is in staat om 5 x zoveel warmte te maken als benodigde stroom die het apparaat laat draaien.
Dat het schip in het water ligt waar het de warmte uithaalt is een groot voordeel waardoor er nog minder energie wordt gebruikt. ( in huizen moeten vaak meerdere 50 meter lange koelpijpen in de grond worden geboord per woning) Warmtepompen worden tot nu toe niet toegepast in een varend woonschip, behalve in de Ecolution.

Balansventilatie

Een balansventilator wordt nog niet toegepast in een varend woonschip. De werking van de balansventilator berust op het terugwinnen van warmte als de waterdamp in de ventilatielucht condenseert.
De vrijgekomen warmte wordt terug geblazen in de ingaande frisse lucht. deze energiebesparing kan oplopen tot ca 25 % van de gebruikte energie.

Vloerverwarming

Een lage temperatuur vloerverwarming zorgt voor een zeer comfortabele warmte, hierdoor is minder warmte nodig en door het grote verspreidings oppervlak is een klein temperatuurverschil voldoende om het schip op temperatuur te brengen.

Warmtekracht koppeling

De dieselmotor maakt warmte, deze wordt opgeslagen in een voorraadvat van ca 600 liter. De hierin opgeslagen warmte  wordt gebruikt voor tapwater en vloerverwarming

Daglicht

Optimaal gebruik van daglicht .De ruime salon is rondom uitgevoerd met dubbel glas ramen. Door een speciaal ontwikkeld scheidingsprofiel wordt condensatie voorkomen en is de koudebrug nauwelijks voelbaar. Hierdoor heb je uitzicht, daglicht en invallend zonlicht in de riante woonkamer. Benedendeks zijn de patrijspoorten voorzien van hetzelfde isolatieglas en zorgen voor veel natuurlijk licht.

Zie ook: H2O

Zie ook: H2O specificaties

Hoe nu verder?

Stel je droom niet langer uit en schrijf je NU in voor informatiebijeenkomsten.

Maak persoonlijk kennis met Dick Gilles, onder het genot van een drankje, kan hij alle mogelijkheden uiteenzetten.

INSCHRIJVEN